Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Óperint u. 12. I. emelet
Telefon: +36309599818
E-mail: andits.monika@gmail.com

Terápiák

Homeopátia

A homeopátia több száz éves gyógyító eljárás, mely sok mindenben különbözik a „hagyományos” gyógyítástól, azonban nem tagadja annak létjogosultságát. A homeopátia jól megfér az akadémikus orvoslással, egymást segítik, kiegészítik. A homeopátia azt az ősi elvet követi, miszerint az egész embert kell gyógyítani, a testi-lelki-szellemi problémákat összefüggő egységként, harmóniában kezelni.
Ez a holisztikus szemlélet alapja.

A homeopátiás terápia célja az egyensúly helyreállítása, amiben a az ember újra teljességében, egységben érzi magát.

Ehhez a beteg aktív együttműködése szükséges a homeopátiás terápia során. A homeopata orvos igazán akkor lehet sikeres a gyógyításban, akkor tudja valóban „egyénre szabni” a terápiát, ha a páciens a bizalmába fogadja őt és őszintén megnyílik az esetfelvételi beszélgetés során.

A betegnek a homeopátiás kezelés ideje alatt is figyelnie kell magát, reakcióit, tüneteinek változásait. A legapróbb, legkülönösebb részlet is fontos lehet. Az orvos tehát rendszeres visszajelzéseket vár, amik alapján, szükség esetén módosítani tudja a terápiát. 

A homeopátiás terápia számos részterülete speciális lehetőségeket, gyógyítási formákat rejt: ilyen a Schüssler arcdiagnosztika, valamint a Bach-féle virágterápia is. 

A homeopátiás terápia célja a harmónia, az egyensúly helyreállítása.

Ehhez szükséges a beteg aktív együttműködése a homeopátiás kezelés során. Eleve csak úgy lehet a homeopata orvos igazán sikeres a gyógyításban, akkor tudja valóban „egyénre szabni” a terápiát, ha a páciens valamennyire a bizalmába fogadja őt és őszintén megnyílik az esetfelvételi beszélgetés során.

Másrészt a betegnek a homeopátiás kezelés ideje alatt is figyelnie kell magát, reakcióit, tüneteinek változásait. A legapróbb, legkülönösebb részlet is fontos lehet. Az orvos tehát rendszeres visszajelzéseket vár, amik alapján, szükség esetén módosítani tudja a terápiát.

Mikor érdemes homeopata orvost felkeresni? Ideális helyzetben a betegségek  megelőzésére is alkalmas a homeopátia, de ha már kialakult kórképről van szó, akkor is bátran fordulhatunk a homeopátiához. Akár önálló, akár kiegészítő terápiaként gyakorlatilag bármely betegség kezelésében megállja a helyét. Sőt vannak a gyógyításnak olyan területei, amelyek a modern orvoslás számára ismeretlenek. Ilyen például a védőoltások kivezetése. Oltáskivezetéssel a védőhatás megtartása mellett elkerülhetők az oltóanyagok esetleges nemkívánt hatásai. 
« Vissza az előző oldalra!
Dr. Andits Mónika - Magyar