Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Óperint u. 12. I. emelet
Telefon: +36309599818
E-mail: andits.monika@gmail.com

Hírek

2020. április 16., 15:37Méregtelenítés, az anyagcsere élénkítése

Ismét itt a tavasz, ideje takarítani, "lomtalanítani" nem csak a környezetünkben, szervezetünkben is! Érdemes újra egy átfogó karbantartást végezni.

 

Az anyagcsere során az élő szervezetbe bekerülő anyagok lebomlanak, energiát termelnek, illetve egymásba átalakulnak. A feleslegessé vált anyagok eltávolítása a kiválasztó szervek feladata. Ilyen feladatot lát el a máj, a vese, a bőr és a nyirokrendszer is.

Ha az anyagcsere tevékenység tartósan terhelődik pl. mennyiségileg vagy minőségileg nem megfelelő táplálkozás, kevés folyadékfogyasztás, inaktivitás, mindennapos stressz, dohányzás, vagy akár elektromágneses sugárzás révén, akkor a szervezet kiválasztási reakciói lelassulnak és felszaporodnak az életműködéshez nem szükséges, de kiürülni képtelen anyagok.

Ennek jele lehet krónikus fáradtság, alvászavarok, visszatérő fertőzések, izületi fájdalmak, köszvény, magas vérnyomás, kőképződések, magas koleszterinszint, hajhullás, különböző bőrproblémák.

Ilyenkor szükségessé válik, hogy szervezetünket megtisztítsuk, felfrissítsük.

A minden vallás gyökereiben fellelhető, periodikusan visszatérő böjti időszakok is ezt a célt szolgálják, testet és lelket egyaránt könnyebbé téve.

Évente egy-két alkalommal végezhetünk hosszabb, 4-6 hetes tisztítókúrát, vagy akár havi-heti rendszerességgel rövidebbeket. Érdemes a méregtelenítés kezdetét természetes jelenséghez, folyamathoz kötni, pl. telihold, menstruációs ciklus kezdete, ilyenkor hatékonyabb a salakanyagok távozása.

A kúrák során homeopátiás, fitoterápiás szerekkel, hőhatással (pl. szauna, májmelegítés) segítjük a kiválasztó szervek munkáját, amit általában érdemes böjttel és béltisztítással is kombinálni.

A méregtelenítés értelmetlen bőséges folyadékfogyasztás nélkül!! Fogyasszon naponta legalább 2-3 liter vizet, gyógyteát, gyümölcs-és zöldséglevet, könnyű leveseket!

Fontos, hogy mennyire vagyunk készek a változásra, meggyőződés nélkül nem érdemes tisztítókúrát kezdeni. Bizonytalanság vagy betegség esetén legjobb, ha orvos segítségét kérjük!
« Vissza az előző oldalra!

Dr. Andits Mónika - Magyar